Mesto chce postaviť krytý bazén a zrekonštruovať Sninské rybníky

01.12.2008 Snina

Snina 1. decembra (TASR) - Poskytnúť kvalitný relax domácemu obyvateľstvu chce sninská samospráva v podobe viacúčelového krytého bazéna s takzvaným Wellness svetom s celoročnou prevádzkou.
Za vhodný priestor pre realizáciu krytého bazéna označili areál pri tamojšej základnej škole, ktorého majiteľom je mesto. Súčasťou komplexu by mal byť plavecký bazén, výrivky, suchá a parná sauna, masáže a kozmetická časť. Objekt postavia z vlastných zdrojov a od peňažného ústavu si na bazén mesto požičia 80 miliónov Sk (2.655.513 eur).
Mesto má zároveň záujem o skvalitnenie služieb v rekreačnej oblasti Sninské rybníky, ktoré sa nachádzajú v tesnej blízkosti 21-tisícového mesta. Spomínaná rekreačná zóna v súčasnosti nevyhovuje európskym normám a prísnym hygienickým kritériám, preto si žiada nevyhnutnú prestavbu. Mesto sa pôvodne chcelo zaujímať o financie z eurofondov. \"V sekcii verejného cestového ruchu v regionálnom operačnom programe však nebude až tak veľa peňazí na takéto aktivity, preto sme sa v zastupiteľstve dohodli, že začneme robiť prestavbu z vlastného rozpočtu, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. Dodal, že podmienkou však je majetkové vyrovnanie pozemkov. Snahou vedenia mesta je urobiť z rekreačnej oblasti lokalitu, ktorú budú obyvatelia Horného Zemplína využívať aj v zimných mesiacoch.
Zámerom samosprávy je vystavať v meste aj zimný štadión.
 

Vyberte región